12. državno likovno srečanje OŠPP

V sredo, 3. 4. 2019, je bilo 12. državno likovno srečanje v OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu. Z naše šole so se likovne kolonije udeležili Lana in Vanesa iz 4. razreda ter Alton iz 9. razreda.

Radovedni in polni pričakovanj smo malo pred deveto uro prišli v Novo mesto. Ker učenci še niso bili v teh krajih, pa tudi na takšnem srečanju ne, je bila radovednost toliko večja.

Po uvodnem pozdravu smo si ogledali predstavo: PRIGODE ŠKRATA GORJANČKA. Predstava je bila lepa, popeljala nas je v svet gorjanskih škratov in v uvodno motivacijo za likovno ustvarjanje.

Sledila je malica, nato pa smo se odpravili po razredih, kjer so učenci na svojstven, ustvarjalen in barvit način prikazali svoj svet domišljije.

Po kosilu smo skupaj pripravili razstavo izdelkov, kjer je bilo lepo videti, da je likovno področje lahko res eno močnejših področij otrok s posebnimi potrebami.

Zaključili smo s kratkim kulturnim programom in podelitvijo priznanj. S prijetnimi vtisi in rahlo utrujeni smo se odpravili proti domu. Preživeli smo čudovit likovno obarvan dan.

Mentorica Brigita Marčič

(Skupno 493 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost