Čas praznikov

Je treba delat, če hočeš kaj imet, poje Adi Smolar, zato še bolj čakamo praznični mesec,  da si odpočijemo od napornega leta.

Na 3. stopnji PPVI 4 smo temu času namenili dan dejavnosti.  Ob zgoraj omenjeni pesmi, kaminu, ki je toplo grel tudi brez pravih polen in zgodbi o Treh dobri možeh in Ljubezni, smo hitro dali prednost moškim in pozabili na sporočilo osrednjega lika, Ljubezen.

Ves čas dogajanja, smo skušali tkati njeno rdečo nit, zato smo skupaj ustvarjali drevesa iz naravnih materialov, kaširali snežake in v kotičku pripravili prostor, ki nas bo združeval v mesecu decembru. Želeli smo, da je to naše skupno delo, zato bo kotiček nastajal sprotno.

Ker se ob praznikih družina zbere ob mizi, smo tako naredili tudi mi, in si ob praznično pripravljeni  pogrinjkih zaželeli »dober tek«.

Seveda med samim dogajanjem ni manjkalo pesmi, tistih posnetih in tistih toplih, ki jih pričarajo spretni prsti pianista.

Vso dogajanje je bilo ustvarjalno, prijetno in je božalo dušo. Takšni naj bodo tudi prazniki, ki prihajajo. Ljubezen naj bo tista, ki nas bogati in z ljubeznijo sedimo tudi za mizo in na kavč, kjer si bomo odpočili. Če bo ob tem še kamin, kakršenkoli, še toliko boljše.

Silva Potočnik

(Skupno 360 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost