Dan vode

V četrtek, 11. 5. 2017, smo uživali na naravoslovnem dnevu. Mlajši učenci so spoznavali lastnosti vode preko različnih igrivih aktivnostih. Starejši učenci so spoznavali vodne živali in rastline, poslušali legende o vodi ter izdelali splav iz vejic.

Všeč mi je bilo, da sta prišla na naš naravoslovni dan gospa Andreja in gospod Jožef z Zavoda za varstvo narave Maribor. Gospa Andreja nam je povedala legende in zgodbe o povodnem možu, gospod Jožef nam je predstavil vodne živali. Srečala sem dve kači, ki sem ju lahko tudi pobožala. Pri delanju splava sem imela težave, potrebovala pomoč sošolke Nike, zato mi delanje splava ni bilo najbolj všeč.

Yasmin, 9. razred

 

Zelo mi je bilo všeč, ko nam je gospod Jožef pokazal različne vodne živali. Tudi mi smo jih iskali. Videli smo: pijavke, pupke, paglavce, postranice, vodnega drsalca, mladoletnice in vrbnice. Zanimivi sta mi bili tudi kači: gož in belouška. Bili sta zelo lepi. V najlepšem spominu mi bo ostalo skupno izdelovanje splava s sošolko Sašo. Splav sva okrasili z rožicami.

Rebeka, 9. razred

 

Delavnice, ki smo jih imeli na naravoslovnem dnevu, so bile fantastične. Ker rada izdelujem, mi je bilo najbolj všeč delanje splava iz vejic in vrvice. Zelo zanimivi sta mi bili kači, saj sem jih doslej videla le v živalskem vrtu.

Špela, 8. razred

 

Vreme je bilo bolj vetrovno in ne preveč toplo, vendar je bil naravoslovni dan super. Uživala sem v opazovanju in lovljenju vodnih živali iz hladnega in čistega potočka sredi gozda. Zanimivo mi je bilo opazovati svojo podobo, svoj odsev v vodi potoka. Ker se bojim kač, mi ni bilo všeč, da so jih spustili nazaj v gozd. Želim si še več takšnih naravoslovnih dni.

Sabina, 8. razred

no images were found

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost