»KRUH, MASLO, MED, MLEKO IN JABOLKA«

V petek, 18. 11. 2018, smo obeležili dan slovenske hrane. Letos smo nekaj pozornosti namenili tudi pomenu ohranjanja zdravih tal. Učiteljica Kristina nam je v knjižnici predstavila pomen zajtrka in ekološke predelave. Poudarila je, da bomo lahko letos jedli ekološki kruh ter jabolka pa tudi popili ekološko mleko.

Nato smo besedo predali posebnim gostjam. Učiteljica Katja Sagadin nam je skupaj s svojima hčerkama predstavila našo čebelico, Kranjsko sivko ter njihovo družinsko čebelarstvo Hajšek. Izvedeli smo marsikaj zanimivega o čebelicah in pridelavi medu ter drugih čebeljih izdelkov.

V svečanem vzdušju smo nato zajtrkovali v razredih in ugotovili, da bi bilo lepo, če bi vsako jutro lahko začeli na tak način.

Učenci PPVI so že v tednih pred zajtrkom izdelovali papirnata jabolka za pripravo pogrinjkov, spekli so kruh, sami so pripravili mize in svečane pogrinjke.  Učenca Sandi in Nejc sta trenirala predstavitev, tako da sta v petek samostojno in suvereno učencem PPVI predstavila pomen tradicionalnega zajtrka, izpostavila sta zakaj je pomembno, da učenci in učitelji zajtrkujemo prav vsak dan. Učencem sta predstavila tudi ekološka živila, jim predstavila kaj bomo zajtrkovali ter jih pospremila do jedilnice.

Po odličnem zajtrku in svečanem vzdušju je tudi PPVI obiskala učiteljica Katja, ki nam je predstavila čebelo, čebelarstvo ter prebrala zgodbo o Čebelici Medki. V okviru slovenskega tradicionalnega zajtrka in natečaja »eko smreka«, je skupina PPVI 5 izdelovala še papirnate čebelice in se seznanila s svetovnim dnevom čebel, ki ga bomo praznovali 20.maja.

 

Pripravila: Kristina Višaticki in Nina Hedžet

 

(Skupno 428 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost