Predstava KOLO ŽIVLJENJA

Naša življenja se vrtijo kakor mlinsko kolo. Zdi se, da gredo sprva počasi, nato vse hitreje, a vendar, za vse enako. Na tem našem življenjskem popotovanju vstopamo v tri večja in hkrati tudi pomembnejša življenjska obdobja: otroštvo, najstništvo in obdobje odraslosti, kar smo 30. marca uprizorili skozi predstavo, skupaj z našimi učenci, Osnovne šole Minke Namestnik – Sonje, v Slomškovem domu Slovenske Bistrice.

Želeli smo predstavo življenja, kot ga poznamo, predstavo sodobnega časa, ki oznanja vsakdanje življenje družin, skupaj z otroki, ki obiskujejo šolo, starši pa veliko časa preživijo v službah, pri čemer hrepenijo po času, ki bi ga lahko imeli zgolj zase. Navsezadnje tudi življenja, v katerem naši učenci počasi, a vendar hitro odraščajo, in se tako, kakor kolesa, vrtijjo na poti svojega odraščanja. Tako gredo skozi proces socializacije, v okviru katerega se socializirajo, ustvarjajo in ohranjajo prijateljske vezi, večino svojega časa preživljajo doma s svojimi družinami, še prej v vrtcu in kasneje v šoli, predvsem pa si želijo, da bi se življenja vrtela v počasnem ritmu, da bi njihova kolesa obdajali lepi trenutki, polni veselja in sreče, ter da bi kolesa za seboj puščala trenutke, ki so morda bili nekoliko manj prijetni, a kljub temu dobrodošli kot izkušnja, ki bogati in iz katere se lahko veliko naučimo.

Glavna misel predstave, ki smo jo več kot uspešno izpeljali v obliki plesnih točk in zabavne igralne situacije je bila: ” Pa vendar, življenje je lepo! ” Prizorišču predstave so se pridružili starši učencev, prijatelji in znanci, ter se skupaj z nami zavrteli na velikem skupnem kolesu, ki se je ravno tedaj vrtelo in tako predstavljalo delček naših (šolskih) življenj.

Na učence smo izredno ponosni, učiteljica Lina Mlakar.

(Skupno 1.041 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost