Nagrade tekmovanja S-factor podeljene

Naša šola je letos premierno sodelovala na mednarodnem festivalu glasbenih videov S-factor, na katerem je sodelovalo 13 slovenskih šol in 5 tujih. Vsaka šola je ustvarila svoj glasbeni video, katerega namen je vključevanje otrok s posebnimi potrebami v okolico, skupno ustvarjanje pa prinese povezovanje učencev na ravni šole in inkluzijo zunaj nje.

Učenci so pokazali svoje talente – nekateri so peli, drugi plesali, igrali, kuhali, ustvarjali … pred kamero, veliko pa je bilo postorjenega tudi za objektivom. Da je naš video lahko začel nastajati, je bilo potrebno razmišljati o mavrici in nato zapisati besedilo pesmi. Potem smo morali stakniti glave in pesmi dati zgodbo v obliki scenarija (vse to ob upoštevanju trenutnih razmer, ki so nas ločile v mehurčke). Izdelali smo tudi mavrični klobuk. Ta nas je popeljal v svet domišljije in nas simbolno povezal v skupno mavrico.

Za potrebe tega videa smo stkali nekaj novih prijateljstev na daljavo. Glasbo smo si sposodili od skupine Jebe’la cesta, katere člani so na ekranu z nami skupaj celo zaigrali. V projekt pa smo povabili tudi otroke iz vrtca Blaže in Nežica iz Slov. Bistrice, ki so bili takoj pripravljeni sodelovati pri ustvarjanju videa in našo zgodbo tako še dodatno obogatiti.

V četrtek, 27. 5. 2021, je preko spleta potekala tudi zaključna prireditev festivala, kjer smo v živo nestrpno čakali na razglasitev rezultatov.

Veseli nas, da sta nas naš trud in zgodba z naslovom Kadar dež poljubi sonce zavihtela na odlično 3. mesto!

Rezultate glasovanja si lahko ogledate na povezavi: http://sfactor.splet.arnes.si/.

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost