NAŠA ŠOLA – ZDRAVA ŠOLA (za lepši, boljši jutri)

”Zdravje je vrednota, ki posameznika zaobjame v polnem pomenu besede. Tesno je povezana s kvaliteto naših življenj, predvsem pa odvisna od tega, kako dovzetni smo zanjo in kakšno odgovornost v odnosu do nje, sprejemamo. ”

Zapisano je bilo naše vodilo, v petek, 8. aprila, ko smo na šoli izvedli naravoslovni dan Naša šola – zdrava šola. Pri učencih PPVI in NIS smo želeli spodbuditi in okrepiti njihovo, navsezadnje pa tudi naše, skupno zdravje, zato smo med drugim zasnovali veliko dejavnosti, v povezavi z gibanjem in telovadbo, osebno higieno, sproščanjem in počitkom, zdravo hrano in pijačo ter prijaznostjo in dobrimi deli.

Spremljali so nas tudi strokovnjaki iz Centra za krepitev zdravja Slovenska Bistrica, ki so učencem prikazali raznolike vaje v sklopu razgibavanja, sproščanja ter ustrezne higiene rok. Ker pa je osebno zadovoljstvo posameznika velikokrat povezano tudi z njegovim zanosom, ter željo po doprinosu, so učenci ustvarili plakat na temo MI VSI ZA LEPŠI (BOLJŠI) JUTRI, prav tako pa tudi razredno knjigo oz. priročnik z naslovom OSTAL BOM ZDRAV.

In še v razmislek: kaj lahko storim za lepši (boljši) jutri, tako zase, kakor tudi za druge?

Učiteljica Lina Mlakar

(Skupno 1.118 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost