Obiskovanje fitnesa Elipsus

V okviru Specialne olimpiade smo se z nekaterimi učenci naše šole vključili v projekt Zdrav življenjski slog. V projektu je sodelovalo 6 učencev iz skupine PPVI 5, učiteljica športa ter varuhinja. Učenci so skupaj z učiteljico in varuhinjo v okviru ur gibalno športne vzgoje enkrat tedensko obiskovali fitnes Elipsus v Slovenski Bistrici.

Vsako sredo smo se zjutraj odpravili peš do fitnesa nato pa uro in pol pridno telovadili na fitnes napravah. Izvedli smo 8 obiskov v mesecu oktobru in novembru. V okviru projekta smo bili v mesecu oktobru tudi na testiranju, kjer so učenci opravili različne meritve z namenom ugotovitve splošne vzdržljivostni, moči in gibljivosti. Na podlagi teh meritev smo za vsakega učenca določili katerim vajam bodo dali poudarek v fitnesu. Tri učenke, s slabšo razvito močjo mišic rok in ramenskega obroča, so v fitnesu izvedle več vaj za roke in ramenski obroč, učenci, ki so slabše kondicijsko pripravljeni pa so več časa preživeli na napravah za razvoj aerobne vzdržljivostni (tekalna steza, kolo, orbitrek). Učenci so ob obiskovanju fitnesa zelo uživali.

Hvala Specialni olimpijadi, ki nam je omogočila popestritev ur gibalno športne vzgoje. Z veseljem bomo sodelovali tudi v prihodnje.

Učiteljica Anja Primožič

(Skupno 509 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost