Pomoč učencem pri plačilu kosil

Rekreativni športniki v Slov. Bistrica že drugo šolsko leto pomagajo učencem naše šole pri plačilu šolske prehrane, zlasti kosil, ki jih starši zaradi finančnih stisk, ki so posledica nizkega osebnega dohodka, dolgotrajne brezposelnosti, zdravstvenih in drugih težav, ne morejo plačati.

Cenzus za subvencijo kosila za učence postavljen s strani države je zelo nizek, na kar šole na različne načine opozarjamo že dalj časa. Do subvencije kosila so upravičeni učenci iz družin, v katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v Odločbi o otroškem dodatku, ne presega 18 % neto povprečne plače v RS. V šolskem letu 2013/2014 imelo subvencionirano kosilo    12 učencev, v šolskem letu 2014/2015 le še 7 učencev.

Povsem je nesprejemljivo, da bi bili otroci v šoli lačni, da bi jih šola odvračala od kosila in bi morali od daleč gledati vrstnike.

Dobrodelni pomoči rekreativnih športnikov iz naše občine se moramo zahvaliti, da učenci, ki so od doma dnevno tudi več kot 9 ur, v šoli niso lačni. Rekreativni športniki že drugo šolsko leto zelo intenzivno pomagajo in na prošnjo šole pokrijejo neplačana kosila učencem, ki jih starši zaradi utemeljenih razlogov, ne morejo plačati. V letu 2015 so  do avgusta 2015 na račun šole nakazali 780 eurov. Zadnje nakazilo v vrednosti 480 eurov so zbrali v petek, 14. avgusta 2015, na druženju ob igranju tenisa.

20150814_162337 (1)

S ponosom povemo, da sta čut za sočloveka in humanost živa. Donatorjem, rekreativnim športnikom v občini Slov. Bistrica se v imenu učencev, staršev in zaposlenih za izkazano dobrodelnost iz srca zahvaljujemo.

Šolska svet. delavka

Zdenka Černelič

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost