Praznični december – mesec prazničnih dni

Mesec december je zagotovo najbolj čaroben mesec v letu. Medtem ko skozi okna opazujemo, kako poskakujejo bele snežinke, se na toplem sladkamo ob poslušanju božičnih pesmi, po tihem pa pričakujemo obisk dobrih mož – Miklavža, Božička in Dedka mraza.

Omenjena trojica možakarjev vsako leto ob istem času prične s svojim popotovanjem skozi najlepša mesta tega širnega sveta. Ampak, ali možje potujejo prostih rok? Seveda ne, s seboj zmeraj prinašajo veliko dobre volje, veselja, nasmehov in sreče, nam pa prepustijo tudi delček naloge, ki od nas zahteva, da se vse našteto s svetlobno hitrostjo širi naprej, opomnijo pa nas tudi na odštevanje dni do božičnega večera in prihajajočih praznikov.

Za bolj zabavno odštevanje nam pripravijo en kup aktivnosti, ki to dolgo čakanje popestrijo. Vas zanima kaj smo počeli?

V prvi polovici meseca jim njihovi pomočniki – učenci jelenčki pomagajo oblikovati praznične okraske in postaviti ter okrasiti novoletno smrečico. Skupaj preberejo legendo o Miklavžu, oblikujejo pravljično hišico, pripravijo lonček za setev žita, spoznavajo pravljice za božični čas, si pripravijo ”razredni kino” in na koncu – za lažje nadaljevanje te naporne poti, še skupaj izvedejo gibalne igre.

Ker pa je sedaj izpolnjena šele polovica zadane naloge, morajo dobri možje skupaj z učenci jelenčki postoriti še sledeče: izdelati dišečo pomarančo, darilo za Božička, se preizkusiti v igri Jelenček, se fotografirati v božičnem okvirju, pripraviti božične kroglice in na koncu imeti še slavnostno kosilo.

In tedaj, ko dobri možje svoje popotovanje in obdarovanje otrok zaključijo, se zanje prično zimske počitnice, v okviru katerih si naberejo novih moči za nadaljevanje šolskega leta, še pred tem pa vsi skupaj na ves glas zavriskajo ”Juhuhu, počitnice so tu” 😊.

Lina Mlakar

(Skupno 488 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost