Svet v katerem želim živeti

Zakorakali smo v toplo ponedeljkovo jutro, toplino pa je izboljšal še teden namenjen otrokom.  Čeprav se trudimo skozi vso leto, pa je vedno ta teden nekaj posebnega.

Na sporedu je bila kino predstava. Delo smo si hitro razdelili po skupinah. Brez kino vstopnic ne gre, plačali smo jih kar z gumbi, tudi kokice so obvezen del kino predstave, tako, da tudi teh ni manjkalo, za nameček pa še dobra kino predstava o medvedku Padingtonu .  Mislim, da smo na blazinah uživali in že bili z mislimi v pričakovanju naslednjega dne, ko nas bo obiskala frizerka.

Kašne mojstrovine so nastajale pod njenimi spretnimi rokami.  Naša glasbenica pa je popolni pričeski dodala še tatoo na obrazu in seveda ustrezno polakirala nohte.

V sredo je zadišalo iz naše kuhinje. Skupaj smo si popestrili malico in spekli pizzo.

Lotili smo se tudi resnih tem naše otroške nagajivosti, ko se nam lahko podre samo hišica iz kock, pa smo že hudo, hudo jezni. Razmišljali smo, kaj lahko naredimo in kako bi premagali jezo. Vsi smo se strinjali, da v naših srcih ni veliko prostora zanjo, če se pa slučajno prikrade v nas, se bomo z njo ustrezno spopadli.

Vsak dan v življenju se nam dogajajo vzponi in padci, zato naj velja sporočilo: »Če se vedno znova potrudimo, nikoli ne moremo biti poraženci.«

Za nami je krasen, nepozaben teden, ravno takšen kot so naši otroci.

 

Silva Potočnik

no images were found

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost