Udeležba na baletni predstavi v SNG Maribor

Katharine Kersey je zapisla:

»Otroci so nam dani – na posodo – za zelo kratek čas. K nam pridejo kot zavojček cvetličnih semen, brez slike na sprednji strani in brez garancije. Ne vemo, kakšni bodo videti, kako bodo delovali ali kakšne so njihove zmožnosti. Naša naloga je, podobno kot vrtnarjeva, ustreči njihovim potrebam, kakor najbolje znamo: jih pravilno hraniti, ljubiti, jim posvečati pozornost in jih negovati ter upati na najboljše.«

Ko so se dekleta začela pripravljati na nastop  v sodelovanju z Glasbeno šolo Slov. Bistrica, je bila naša naloga podobna kot vrtnarjeva. V kratkem času je bilo treba iz semena narediti bilko. Izkazalo se je, da je z veliko truda tudi to mogoče, saj je bil nastop odličen. Dekleta so na odru  pokazala vso svoje znanje, kar je plačilo za njihove številne vaje in trud pod mentorstvom ga. Metke Šmon.

Nastop je bil odličen v vseh presežkih, tako vizualno, kot gibalno ritmično in bil povsem izenačen z nastopi otrok, ki so vpisani v baletno šolo.

Pred samim ogledom predstave smo se sprehodili še po centru mesta Maribor, kjer nam je ga. Bojana Verčkovnik na zanimiv in duhovit način predstavila znamenitosti.

Še enkrat se je izkazalo, da ima v naši šoli kultura že trdne korenine in nas plodovi vedno znova presenetijo.

Čestitke vsem, ki so nam omogočili tako čudovit dan, predvsem pa izjemnim plesalkam z njihovo mentorico.

                           Metka Šmon in  Silva Potočnik

no images were found

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost