Vsak v svojem pogrešanem svetu – Šola v naravi na Ptuju (15. – 18. 5. 2018)

Spet smo uspešno  pripeljali do konca šolo v naravi. Z gotovostjo bi lahko rekli, da eno lepših, bolj doživetih in predvsem povezanih. Hecno, da smo tokrat spali fizično ločeni – razvrščeni smo bili v majhne skupinice otrok in učiteljic po bungalovih –  v resnici pa smo bili povezani še bolj kot sicer. Nastala je majhna vasica – skupnost, kjer so otroci tekali od hišice do hišice, se pogovarjali, si delili svoje skrivnosti, posedali na travi, si veliko pomagali in uživali v prostorih svobode in nenarejenosti.

Doživeli smo veliko lepih trenutkov. Plavali dvakrat na dan – bili deležni še dodatne strokovne pomoči naših učiteljic plavanja gospe Nine Šeligo  in Branke Orož. Uživali v vodnih norčijah. Se namakali v terapevtskem bazenu, nekateri so pogumno vstopili tudi v svet savn. Otroci in učitelji smo nekako prehajali iz bazena v bazen, si predajali drug drugega in bili drug ob drugem. Kot (zelo) velika družina J. Vožnja po toboganu pa je bila tako zgodba zase…

Tudi večeri so bili razgibani: obiskal nas je raček Vili, s katerim smo zaplesali v hotelu Primus. Bili tudi v mestu, kjer smo okušali sladkosti tamkajšnjega sladoledarja. Zadnji večer je bil prav poseben, saj smo si poslovilno zabavo pripravili sami. Glasba, CD-ji, plesišče – in žurka je bila tukaj. Kača s plesalci se je vila po plesni dvorani, »juckanje« in petje je donelo iz naših grl…

O hrani ne bomo veliko razpravljali. Bila je izvrstna. Izbor je bil pester, količine prav tako J. Hujšali bomo kdaj drugič!

Za vse podrobnosti in utrinke je premalo prostora. Glavni so shranjeni v naših srcih. Nekateri pa tudi na fotografijah.

Zakaj naslov »Vsak v svojem pogrešanem svetu«? Zato, ker verjamemo, da poleg šolskih obveznosti, učenju v prostorih šole, učenci in učitelji potrebujemo vsako leto svet, ki je bližje realnosti in vsakdanjosti, svet v naravi, ki ga mnogokrat pogrešamo, saj nam omogoča, da se učiteljice in učenci zares srečamo in krenemo v nadaljevanje šolskega leta z drugačnim, bolj celostnim pogledom na otroke in nase.

Učiteljska ekipa šole v naravi: Ivica Kolar, Mojca Kebert, Milka Pristovnik, Marija Kamenik, Sonja Štih, Silva Potočnik, Tina Medved, Janko Stergar.

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost