Nagajiva luna prinesla otrokom nagrado meseca

V času podaljšanega bivanja spoznavamo knjige bralnega projekta Naša mala knjižnica. V mesecu januarju nas je navdušila knjiga Luna in jaz, ki je nastala izpod peres Andreje Peklar.

Tematika knjige je v nas prebudila zanimanje za luno. Ogledali smo si posnetke lune in spoznali, da je luna naravni satelit Zemlje. Luna je res igriva in zanimiva, saj se njena oblika na nebu spreminja. Enkrat je debela kot žoga, spet drugič tanka kot črka c.

Ker nam je igrivost luninih oblik všeč, smo se odločili, da te oblike prenesemo na plakat. Zavihali smo rokave in se v timskem duhu lotili ustvarjanja. Naprej smo naš velik bel list papirja prebarvali v barvo neba. Pomešali smo črno, modro in belo tempero ter z gobicami prebarvali papir. Na našo nebo smo iz alu-folije prikazali luno v različnih oblikah. Razgibali smo naše prstke in alu-folijo gnetli, trgali, rezali … Ker ima luna rada družbo, smo izrezali še zvezde.

Z našim izdelkom smo postali januarski nagrajenci projekta Naše male knjižnice in za nagrado dobili slikanico Andreje Peklar Buba.

 

učenci od 1. do 4. razreda z mentoricama Aleksandro Bolčević in Katjo Vivod

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost