PABLO NAS JE POPELJAL V ČAROBNI PREDPRAZNIČNI ČAS

Učenci 4. razreda so se v četrtek, 14. 12. 2023 v knjižnici družili s Pablom. Najprej se jim je na kratko predstavil in povedal, kaj si želi, da bi mu prinesel božiček.

Nato smo ob čarobni lučki z božičnimi kapicami, jelenčkovimi obročki ter ob zvokih nežne božične glasbe poslušali božično pravljico z naslovom Vesel božič, Mandi. Božično obarvan je bil tudi Pablo, saj je imel rdečo ovratnico z lučko in žepke za naloge z božičnimi motivi.

Po tem, ko so učenci slišali pravljico, so morali le-to analizirati. Povedati so morali naslov pravljice, našteti osebe, ki v njej nastopajo ter opisati dogajalni prostor. Predstavili so kratko vsebino in še odgovorili na nekaj vprašanj. Zadnja naloga je bila ilustracija pravljice in je bila namenjena vsem. Po vsaki uspešno opravljeni nalogi, je bil vsak učenec nagrajen z določeno Pablovo spretnostjo. Nekateri so ga pričakali na drugi strani tunela, drugi so ga peljali na sprehod skozi obroč in med stožci, mu skrili priboljške ali ga božali.

Na koncu je Pablo vsakemu podelil svoje fotografije s svojim podpisom – štampiljko. Učenci so bili zelo ponosni, da so se lahko udeležili ure, saj je bil tako poplačan njihov trud, ki so ga vložili v snemanje radijske oddaje.

Zapisala: Kristina Višaticki

(Skupno 574 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost