Športni dan malo drugače

V sredo, 7.6.2023, smo na naši osnovni šoli izvedli zadnji športni dan v šolskem letu 2022/2023. Izpeljali smo ga nekoliko drugače, v obliki sodelovanja na 11. Festivalu športa mladih, ki je letošnje šolsko leto potekal v Slovenski Bistrici, na zelenici, pred Osnovno šolo Pohorskega Odreda. Slovenska Bistrica se je na ta dan spremenila v pravo športno mestece, v katerem so lahko svoje znanje na področju športnih dejavnosti pokazali vsi sodelujoči. Ni bila pomembna zmaga, temveč sodelovanje. Ob vsaki opravljeni aktivnosti so učenci dobili ”športni žig” in ob izpolnjenem kartončku z 10 žigi, so si lahko ob vrtenju kolesa sreče izžrebali lepo nagrado – žoge, majice, frizbi, pisalo, ali kaj podobnega.

Učenci PPVI in NIS so pred pričetkom športnega dne dobro ogreli svoje mišice, z izvedbo gimnastičnih razteznih vaj in elementarnih iger lovljenja, ter se pogovorili o pravilih vedenja, varni hoji, o pomenu varnosti in ustrezni varnostni opremi ob uporabi kolesa, skiroja, tricikla ali podobnih prevoznih sredstev, na kolesih in kolescih.

Festival je ponujal raznolike vsebine, od enostavnih do malenkost bolj zapletenih športnih aktivnosti. Učenci so se lahko udeležili kolesarske polžje vožnje, aktivnosti v okviru programa Zlati sonček, spretnostnega poligona, simulatorja kolesarske dirke, teka, hoje na smučeh, odbojke, zadevanja v cilj (koš), plezanja po plezalni steni, zadevanja obročev na leseno palčko, skike – a oz. različice rolanja, in še mnogo več. Na prireditvi je bila prisotna glasba na odru, z raznolikimi glasbenimi nastopi, prav tako pa so dan obsijali tudi sončni žarki.

Učenci so se imeli lepo, integrirali so se v širše družbeno okolje in se preizkusili na mnogih področjih. Katera so bila slednja področja, pa si poglejmo ob spodnjih fotografijah.

Učiteljici Lina Mlakar in Katja Vivod

(Skupno 1.077 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost