DAN ZEMLJE

Vsako leto 22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje. Praznujemo ga že od leta 1970.

Svetovni dan zemlje nas opozarja, da je naš planet ranljiv. Ljudje smo na Zemlji naredili veliko škode. Letošnji dan Zemlje je potekal pod sloganom »VLAGAJMO V NAŠ PLANET«. Na ta dan so potekali različni dogodki in prireditve.

Na naši šoli smo svetovni dan Zemlje obeležili v petek, 21. 4. 2023.

Mlajši učenci so odšli v vrtnarijo Tratenšek v Slovenski Bistrici. Po vodenem ogledu vrtnarije so se preizkusili v prepoznavanju različnih vrtnin in zelišč, nato pa se posladkali še z domačim sokom in keksi.  Pred koncem obiska si je vsak učenec v lonček posadil še solato.

Po vrnitvi v šolo so presadili lončnice in tako polepšali našo šolsko jedilnico. Naši najmlajši so solato presadili v visoke grede, kjer bodo lahko opazovali, kako bo rasla. Ko bo čas, pa si bodo s solato pripravili okusno malico.

Druga skupina učencev je obiskala Čebelarski center. Učenci so si ogledali promocijski film čebelarskega društva in film o čebelah. S čebelarji so se sprehodili  med medovitimi rastlinami. Ob koncu obiska so poskusili še dve vrsti medu. Po poti od čebelarskega centra do šole so učenci s pobiranjem smeti poskrbeli za čisto okolico.

Na šoli se trudimo, da za naš planet skrbimo skozi vse leto.

Vlagajte v naš planet tudi vi!

Učiteljici Marica Fuks in Tina Medved

(Skupno 503 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost