Obisk srednjih šol s programi nižjega poklicnega izobraževanja

Izbira poklica oz. srednje šole je pomembna odločitev vsakega devetošolca. Za to odločitev si je potrebno vzeti dovolj časa in zbrati čim več informacij, ki učencem pripomorejo k najboljši odločitvi.

Tako so se  učenci 9. razreda v petek, 26. 10. 2018, v spremstvu svetovalne delavke in razredničarke odpravili na ogled srednjih šol s programi nižjega poklicnega izobraževanja v Mariboru. Svoja vrata so nam odprle Srednja šola za prehrano in živilstvo, Srednja gradbena šola in Lesarska šola kjer so nas toplo sprejeli in nam podrobno predstavili življenje in delo na šoli. Ogledali smo si šolske prostore ter izvedeli mnogo koristnih informacij o organizaciji pouka in urniku, opravljanju prakse, šolski prehrani, učenju tujega jezika, izvajanju športnih in izven šolskih dejavnosti. Seznanili smo se z vpisnimi pogoji, s poklici oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in tudi nadaljevanja izobraževanja. Izvedeli smo, da dijaki v času šolanja pridobijo osnovna znanja s področja stroke, največji poudarek pa je na praktičnem pouku. Vse te informacije so zelo dragocene, saj  izbira ustrezne srednje šole ni lahka odločitev.

Domov smo se vrnili polni vtisov in informacij, ki bodo devetošolcem, bodočim dijakom, olajšale odločitev za pravo šolo.

Bojana Verčkovnik

 

(Skupno 881 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost