OCENJEVANJE ZNANJA UČENCEV

Spoštovani starši, skrbniki.

Da bi vzgojno–izobraževalno delo lahko potekalo nemoteno, smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport  ter Zavoda za šolstvo Republike Slovenije med drugim prejeli tudi priporočila za ocenjevanje.

Učitelji vašega otroka bodo v prihodnjih dneh naredili načrt ocenjevanja znanja za posamezni razred. Vas in vaše otroke  bodo seznanili z njim in s kriteriji ocenjevanja glede na standarde znanja.

Za ocenjevanje bodo uporabili različne oblike in načine ocenjevanja znanja, s katerimi bodo učenci seznanjeni že v okviru dejavnosti preverjanja znanja. Učenci bodo po ocenjevanju znanja prejeli povratno informacijo o svojem znanju.

Znanje učenca mora biti v drugem ocenjevalnem obdobju pri posameznem predmetu ocenjeno vsaj enkrat. Če je učenec pri posameznem predmetu že bil ocenjen do 16. 3. 2020, potem ni nujno, da bo ocenjen še enkrat.

Zelo pomembno je, da učenci učiteljem  redno pošiljajo povratne informacije o svojem delu, saj le na tak način učitelji lahko vedo, če učenec osvaja učne cilje na daljavo.

Zahvaljujemo se vam za vso vašo pomoč pri šolskem delu in vas  lepo pozdravljamo.

 

 

 

 

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost