Poklicna orientacija – ogled srednjih šol na Ptuju

V petek, 14. 10. 2022, smo učenci 8. in 9. razreda z učiteljico Heleno in gospo Majo obiskali Šolski center Ptuj. Ogledali smo si Šolo za ekonomijo, kmetijstvo in turizem ter Strojno šolo. Natančno so nam predstavili programa pomočnik v biotehniki in oskrbi ter pomočnik v tehnoloških procesih.

Najprej smo se ustavili na šolskem posestvu Turnišče. Zelo všeč so nam bile učilnice za praktični pouk: za sušenje jabolk, za pridelavo kisa, za predelavo mesa. Povedali so nam, da imajo konje in vinograd. Pokazali so nam različne vrste pšenice, krompirja in koruze. Nato smo se odpeljali na Šolski center Ptuj. Tukaj so nam v učilnici za strežbo pripravili lepo pogostitev. Poskusili smo sladico iz jabolk, ki je bila odlična.

Nadalje smo si ogledali delavnice Strojne šole. Posebej nam je bila všeč avtomehanična delavnica. Izvedeli smo, da pri njih nastajajo zanimivi izdelki iz železa. Nam so izdelali igračke iz žice in piščalke, ki smo jih preizkusili.

Veseli smo bili, ko smo izvedeli, da se na obeh šolah dela veliko praktično in se manj piše. Na obeh šolah so prijazne učiteljice in učitelji, ki zelo pomagajo učencem. Navaditi se bomo morali na več različnih lokacij, veliko število učilnic in veliko ljudi.

Ugotovili smo, da je srednja šola pomembna, da se naučiš nekaj novega in pametnega ter da dobiš službo.

Čas je prehitro tekel. Želeli bi si več časa za ogled. Učenke in učenci 8. in 9. razreda

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost