Praznični čas v PPVI

Mesec december je bil nedvomno mesec druženja, povezovanja in ustvarjanja (tudi skupnih spominov), navsezadnje tudi mesec obdarovanja in izkazovanja srčnosti do ljudi, ki so del naših življenj.

Dogajalo se je veliko. Tako kot lansko šolsko leto, smo tudi v letošnjem mesec zaobjeli z izvajanjem aktivnosti v okviru adventnega koledarja. Pričeli smo na začetku; pri številu 1 in končali pri zadnjem šolskem dnevu v mesecu, 23.12.2022, ko smo čas namenili kulturnemu dnevu – veseli december in proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Zapisala sem, da se je dogajalo veliko – a kaj natanko? Pričeli smo s peko in uživanjem slastnih ameriških palačink, nadaljevali pa s petjem in vajami za predstavo zadnjega šolskega dne v letu 2022/2023, kar smo ponovili še tekom prihajajočih dni.

Dobili smo obiske. Obiskal nas je Miklavž, in zapeli smo mu pesem Gradim prijateljstvo, slednji pa nam je; seveda zgolj zato, ker smo bili pridni, podaril vrečke dobrot in torto. Obiskal nas je tudi nekdanji učenec, Nejc M., s katerim smo izvedli krajše druženje, na turnejo prazničnega sveta pa se je podal tudi Dedek Mraz, ki nam je prinesel bonbone in pričaral praznične podobe.

Ker radi ustvarjamo, smo počeli tudi to; risali smo risbice, izdelovali praznične okraske in prostore odišavili z izdelavo dišečih pomaranč s klinčki. In ker želimo, da bi praznični čas v pravem pomenu besede občutili tudi starostniki, smo zanje izdelali voščilnice.

Veste, radi smo tudi gibalno aktivni, zato smo tekmovali v metu žogice skozi odprtine smrečice, prav tako pa tudi v praznično – gibalnih igrah; hokeju, drsanju na časopisnem papirju, metanju snežnih kep iz časopisnega papirja, v škatlo snežaka, prav tako pa tudi v natančnem polaganju snežnih kep na bele talne snežinke.

Saj res, bili smo v kinu, prazničnem kinu, ki smo ga ustvarili kar sami, znotraj enega izmed prostorov PPVI. Ogledali smo si film Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov in si slednjega popestrili s kokicami.

Pred dnevi smo na druženje povabili tudi starše učencev, ki so se nam pridružili v centru za starejše – Metulj, in z nami plesno in pevsko zakorakali po parketu, ob spremljavi skupine Sanjski muzikanti.

V četrtek, 22.12.2022 smo imeli še zadnje praznično skupno kosilo, dan pa zaključili z izmenjavo knjig v okviru projekta ”Menjaj branje za sanje”.

Tako, pa smo prispeli do zadnjega šolskega dne v mesecu decembru – 23.12.2022. Želimo si, da bi tudi nadaljnji meseci v letu 2023 potekali uspešno in da bi uspeli skupaj ustvariti spomine, polne iskrenih nasmehov.

Učiteljica Lina

(Skupno 1.015 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost