Praznični zakaj in proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V petek, 22. 12. 2023, na zadnji šolski dan pred decembrskima praznikoma, božičem in dnevom samostojnosti in enotnosti, smo na naši šoli izvedli proslavo. Pred proslavo smo obiskali kino v Slovenski Bistrici in si ogledali božično zgodbo, Medvedkov božični čudež.

Na začetku smo vsi skupaj zapeli državno himno, nato pa so učenci 6. in 7. razreda predstavili vsebino praznika – dneva samostojnosti in enotnosti. Izvedeli smo, kaj se je zgodilo v decembru leta 1990 in kako je ta praznik povezan z dnevom državnosti v mesecu juniju. Sledile so igrive in zanimive točke učencev vseh razredov, ki so bile vsebinsko vezane na božič in novo leto.

Ali ste vedeli, da je običaj postavljanja smrečice že zelo star in da je smrečica nekoč visela z vrhom obrnjena navzdol? In ali ste vedeli, da so naravne plodove zamenjale bleščeče kroglice in svetleče lučke?

Naši najmlajši učenci so poskrbeli za razvajanje brbončic in nam tako dali vedeti, da resnično že diši po praznikih. To, da diši po praznikih pa je naznanil tudi dober mož. Dober mož, po imenu Božiček, nam je prinesel darila in dobro voljo. Tako smo resnično občutili prihajajoči čas, čas praznikov, topline in druženja, ki nam ga novoletni prazniki prinašajo.

Učiteljica Lina Mlakar

(Skupno 594 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost