Puščam korake

Ni res, da le sanjamo in čakamo. Takoj ob razpisu natečaja Osnovne šole Anice Gale iz Sevnice smo začeli razmišljati, kako bi se lahko prijavili na natečaj.

Tema natečaja je bila Puščam korake, izhodiščna pesem pa pesem Feria Lainščka: Moja hiša.

V 4. skupini PPVI je šest radovednih, zgovornih, ustvarjalnih, delovnih in predvsem pevsko razpoloženih otrok. Ker smo vedeli, da je naše močno področje petje, smo se odločili, da bo naš cilj ustvariti lastno pesem, ki bo obogatena s fotografijami v različnih situacijah našega šolskega ustvarjana.

Lotili smo se dela in se v času pred zaprtjem šol posvetili pesmi Moja hiša. Ker si otroci v posebnem programu težko predstavljajo metafore, smo  izhajali iz danih življenjskih situacij in ugotovili, da se v šoli vsi, tako učenci kot učitelji dobro počutimo. To je posebna, naša hiša, ki je majhna po izgledu in velika po duši. Odločili smo se, da jo predstavimo.  

Zaprtje šol je naše delo na tem natečaju ustavilo za nekaj časa, zato pa je bil povratek toliko bolj sladek. Po vrnitvi so otroci na vprašanja: »Ste pogrešali šolo? Zakaj? Kaj je v tej šoli tako fino?…«, odgovarjali z iskrivimi, navdušenimi pogledi. Nastala je tabelska slika, ki je bila osnova za vsebino naše pesmi z naslovom: »Pri nas«.

V pesmi smo želeli pokazati, da kljub temu, da smo zaprti v mehurčke, lahko v šoli uživamo in se v njej dobro počutimo. Vsakemu, ki nas obišče, sedaj ne moremo stisniti roke, ali pa ga neomejeno povabiti v svojo sredino, lahko pa mu na razdalji zapojemo pesem in s tem narišemo nasmeh na obraz.

Dobre volje nam nikoli ne zmanjka in lepoto naše duše je moč videti v fotografijah, ki smo jih posneli.

Vsi si želimo razmer pred epidemijo, vendar je tudi ta »vrt, ki je zasajen malo drugače«, topel in ustvarjalen.

Verjamemo, da bomo na koncu vsi zmagovalci, takrat pa vas vabimo, da nas ponovno obiščete, saj so naša vrata vsakomur na stežaj odprta.

Avtorica pesmi in glasbe je ga. Valentina Vidovič, s katero se trudiva, da je pri nas v skupini vse tako, kot si vsi skupaj želimo.

učiteljica Silva Potočnik

Puščam korake – videoposnetek pesmi

(Skupno 464 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost