Slovenščina z Olijem

V petek, 24. 5. 2019 je učence 1., 2., 3. razreda ponovno obiskal tačkasti prijatelj Oli. Obisk smo že nestrpno pričakovali. Zbrali smo se v šolski knjižnici, kjer jih je Oli najprej razveselil s tem, da jim je pokazal, da se zna igrati igrico Dan in noč. Vsi smo se pri tem zelo nasmejali.

Nato smo skupaj ponovili nekatere velike tiskane črke. Oli je hodil v obliki posamezne črke, učenec, ki je bil na vrsti pa je moral ugotoviti, katero črko je Oli pokazal. Če je učenec res ugotovil, katero črko je pokazal, je to potrdil z glasom.

Drugi del ure pa je bil namenjen branju z razumevanjem. Tokrat je naš kosmatinec vsakemu učencu v košarici prinesel navodilo, ki ga je moral prebrati. Ker je Oli ležal zraven vsakega učenca in ga z zanimanjem poslušal, je bila tokrat motivacija za branje zelo velika. Vsak učenec je naredil tisto, kar je od njega zahtevalo besedilo.

V zadnjem delu ure nam je vodnica Jana pokazala, kako se moramo vesti, če slučajno srečamo nevarnega psa. Spoznali smo, da tega res nismo vedeli – postaviti se moramo v položaj drevesa z glavo navzdol ali pa v položaj želve, ki je skrita v oklep.

Na koncu smo si zaželeli lep zaključek šolskega leta ter se razšli v upanju, da se po koncu poletja ponovno snidemo.

Zapisala: Kristina Višaticki

(Skupno 378 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost