Šola doma v PPVI 1

Učenci skupine PPVI 1 pridno in zagnano delamo tudi doma. Ob pomoči in sodelovanju naših skrbnih mamic, atijev in bratov poslušamo kratke zgodbice, »beremo« ob slikah,  se učimo pesmice in izštevanke, ustvarjamo, razvrščamo,  štejemo, razvijamo samostojnost in pridno pomagamo pri domačih opravilih.

Mamice, pa tudi babice smo   presenetili ob njihovem prazniku.  Mojci Pokrajculji smo pomagali napraviti dovolj velik piskerček za vse njene prijatelje. Veliko smo  opazovali in doživljali pomlad v naravi, z gosenico Tinko raziskali travnik in z  muckom Jako razmišljali, kaj imamo pri pomladi najraje.   Medvedka iz zgodbice smo pospremili  k potočku nabrati šopek zvončkov  in z njim uživali v srečnem dnevu.  Še mi smo si zavrteli  pesmico : Juhej, si zapoj. Vsak dan pojemo in plešemo na radožive pomladne pesmice in se, kolikor je le mogoče, gibamo na toplem pomladnem soncu. Skupaj s starši smo ustvarili pomladne umetnine, ki krasijo naše domove ter v šopek nabrali pomladne cvetice.

Obvladamo temeljito umivanje rok,  k rednemu umivanju zobkov pa nas  vzpodbudijo pesmice, s pomočjo katerih odganjamo zobne škrate, da zasijejo naši beli zobki. O tem, da postajamo mojstri nekaterih domačih opravil, na primer sesanja, sploh ne bomo izgubljali besed – to je vendar jasno!  Pomagamo pri kuhanju pudinga in mlečnega zdroba ter pripravi čokolina in koruznih kosmičev. Nejc pa se skupaj z mamico loti še zahtevnejših podvigov v kuhinji in  spečeta dišeče krofe in piškote. Tudi pri delu zunaj Nejc rad sodeluje, ob tem pa s priboljškom pocrklja še svojega prijatelja kužka.  Starejši bratje so zakon, pravi Nejc –  sploh, če tako kot Nejčev brat Alen ob večerih mlajšim bratcem berejo zgodbice.

Lili veliko prostega časa posveča sestavljanju sestavljank in kmalu bo padel rekord v sestavljanju njene največje. Ob tem pa Lili še pridno pomaga pri sesanju, se veliko giblje na svežem zraku, ustvarja, lista slikanice in prijateljuje s svojim kužkom.  Lucija je v veliko pomoč mamici in atiju pri mnogih opravilih, skupaj s svojo Minejko rada posluša zgodbice, šteje in pleše. Nejc in njegova mamica sta četrtek posvetila peki slastnih piškotov in nam na izjemno domiselni način sporočata: »Ostani doma.« Nika  rada zapleše ob pesmici Življenje je lepo , potem pa  ustvari pisanega metuljčka, ki vsem nam vliva optimizem, veselje in vero v prihajajoče pomladne dni.  V to pozitivno vzdušje nam posije še Nejčev rumeni sonček. Skupaj s starši so učenci PPVI 1 ustvarili tudi lepe pikapolonice in nam vsem sporočajo: Srečo ujemi  ter predlagajo, da zaplešemo ob istoimenski pesmici.

Vsi iz PPVI 1 pošiljamo tople pozdrave vsem učencem in zaposlenim na naši šoli.

Učiteljica, Ksenija  Sorčnik

 

(Skupno 2.794 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost