Spodbujamo prijateljstvo

Tudi letos smo se pridružili projektu Spodbujamo prijateljstvo, katerega organizator je Sobivanje – društvo za trajnostni razvoj.  Namen projekta je učence spodbujati k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki. In prav v teh »korona časih« so prijatelji in dobri medosebni odnosi tisto, kar nam lepša vsakdan.

Tako smo brali zgodbe in pravljice o prijateljstvu, prijateljstvo smo iskali v pesmih, ustvarjali smo mavrične barve prijateljstva ter iskali zavetje pod skupim dežnikom, spletli smo zapestnice prijateljstva, naslikali kamenčke, izdelovali knjižne kazalke za prijatelje na Portugalskem, prijateljem smo podarjali lepe želje, pohvale, besede, prijazne poglede in nasmehe, ustvarili smo prvo pomoč za prijateljstvo, knjižice hvaležnosti in še in še. Vse skozi smo se o prijateljstvu pogovarjali, ga vzpodbujali in negovali, se spoznavali ter ob tem postajali boljši prijatelji.

Nastali so čudoviti plakati, na katerih so učenci svoja razmišljanja o prijateljstvu narisali, napisali, naslikali, odtisnili, nalepili, izrazili na fotografijah …

Prijateljsko-ustvarjalni smo bili:

učenci 1., 2., 3. razreda z učiteljicama Aleksandro in Katjo

učenci 4. razreda z učiteljico Bojano

učenci 5., 6. razreda z učiteljicama Barbaro in Brigito

učenci 7., 8. in 9. razreda z učiteljicama Heleno in Brigito

učenci PPVI 2 z učiteljico Nino

učenci PPVI 3 z učiteljico Tino

učenci PPVI 4 in PPVI 5 z učiteljico Brigito

(Skupno 878 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost