Športni dan v posebnem programu

Tudi v PPVI smo športno obeležili 23.september, dan športa.  Najprej smo se, primerno športno oblečeni in obuti,  odpravili na pohod do gozda. Uživali smo v hoji po razgibanem terenu, se malo vzpenjali navkreber ter spet spuščali, preskakovali korenine, plezali čez podrto deblo, lovili ravnotežje s hojo po njem, stopali na štore in skakali z njih. Tekli smo po mehki gozdni poti in v nosnice lovili blag jesenski zrak. Nabrali smo storže in jih ciljali v deblo. Šli smo se pravo gozdno atletiko in se s pomočjo materiala, ki ga ponuja narava, preizkušali v atletskih disciplinah. Lepo je bilo pomalicati pod krošnjami dreves, ki se že odevajo v jesenske barve.

Med vračanjem iz gozda smo nabrali nekaj naravnega materiala – različno lubje, veje in vejice, različne storže in gozdne plodove.  Čeprav smo se v šolo vrnili utrujeni, nas je prijeten dan, preživet na zraku, napolnil še s toliko energije, da smo ustvarili izdelek iz nabranih naravnih materialov.

Le gozdnega škrata, tistega  iz enega naših prejšnjih dni dejavnosti, ta dan nismo srečali –  kdo ve – morda ga srečamo drugič?  V gozd se bomo letos ob različnih priložnostih zagotovo še vračali…

(Skupno 1.055 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost