Tako tečejo dnevi, ko se v PPVI 1 šolamo na daljavo

Tudi, ko imamo šolo doma, je teden hitro naokrog in učencem in učenkam PPVI 1 se je spet nabralo veliko dogodivščin.

Nejc in njegova mamica sta si pripravila odličen športni dan. Odpravila sta se na čudovit potep v naravo, pri tem sta opravila kar 3670 korakov.  V pravem športnem duhu sta si pripravila še piknik s sadno malico na travniku in se nato odpravila proti domu.  Pa je Nejc odločno rekel: »Še ne domov,« in potelovadil še na domačem travniku. Ampak dneva še ni bilo konec in Nejc in mamica poročata, da sta se popoldan razgibala  še pri delu na vrtu. V tednu pred veliko nočjo sta Nejc in mamica skupaj izdelala nekaj lepih okrasitev za njihov dom, Nejc pa je  na velikonočno soboto pomagal pri barvanju  pirhov in   pripravi košare, v katero je zložil vse velikonočne dobrote.  Še prej pa je natančno po zgodbici iz slikopisa  ob pomoči mamice preštel jajca in jih  razdelil zajčku in piščančku iz zgodbice.  Sredo pa je Nejc preživel tako, kot kulturnemu dnevu pritiče: dnevno sobo sta z mamico spremenila v pravo gledališče, povabila še Nejčeve plišaste prijatelje in Nejc si je, pražnje oblečen, skupaj z njimi ogledal gledališko predstavo.

Naša Lili se je najprej prizadevno lotila vrtnih  opravil, zelo rada pa domačim pripravi tudi kaj za malico.  Ob vsem tem še vedno najde čas za postavljanje rekordov v sestavljanju sestavljank, z atijem ustvari zajčka za veliko noč in mravljico iz gledališke predstave za kulturni dan.  Lili tudi rada posluša kratke zgodbice in pesmice in sodeluje v govornih igricah. Ob sončnih dnevih  najraje kolesari. Lilijina mamica pa skrbno sodeluje in  fotografira vse njihove podvige.  Na slikah se nam Lili predstavi tudi s svojo veliko druščino njenih najljubših plišastih igrač.

Nika je ljubiteljica adrenalinskih športov in je  športni dan preživela v akrobacijah na trampolinu, ob vožnji s skirojem ter zabijanju golov. Ker temperature še niso bile dovolj visoke za postavitev bazenčka z vodo, se je morala zadovoljiti z raziskovanjem pretakanja vode iz manjših posod v večje in obratno. Tudi ona vsak dan ob podpori skrbnega atija prizadevno opravi vse šolske naloge, še posebej rada opravi naloge v zvezku. Ob pomoči  atija je  izdelala  velikonočno dekoracijo.  Unikatna je tudi njena modra mravljica Biba – gotovo se še v tako velikem mravljišču običajnih mravljic lahko najde kakšna, ki je drugačna od ostalih.  Različnost bogati.

Učiteljica Metka pa je našim učencem dala zanimiv  glasbeni izziv: izdelali so inštrument – bobenček – to je bilo veselja ob izdelovanju in še bolj ob muziciranju!

Zakorakali smo v peti teden, kar se ne družimo v naši učilnici, ampak PPVI 1 smo si blizu tudi na daljavo.

Lep pozdrav vsem našim prijateljem!

učiteljica, Ksenija Sorčnik

 

(Skupno 1.683 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost