UČENCI 3. RAZREDA SO SPOZNALI, KAKO SE SKRBI ZA HIŠNEGA LJUBLJENČKA

Učenci 3. razreda so se pri pouku učili o tem, kako se skrbi za hišnega ljubljenčka. Nato so v torek, 24. 1. 2023, to spoznali še praktično s pomočjo Olija.

Da pa so se učenci lahko udeležili druženja z Olijem, so morali opraviti posebno nalogo in zbirati nalepke. Naloga je bila biti prijazen do sošolcev, učiteljev in ostalih delavcev šole. Učenci so se zelo potrudili, kar je ob vstopu v učilnico potrdil tudi Oli.

Oli je učence pozdravil in kdor je želel, ga je lahko pocartali. Jana je predstavila Olija, povedala, kaj rad počne in kdo so njegovi prijatelji. Ker se Oli rad igra, so mu učenci metali njegovo najljubšo igračo. Seveda jo je z veseljem poiskal in jo vsakemu prinesel.

Sledilo je spoznavanje nege psa. Oli si je pripravil posteljo, na kateri spi tudi doma. Učenci so ga pokrtačili, mu umili zobe, ga peljali na sprehod in za njim pobrali kakce – seveda glinene. Pripravili so mu malico in vodo. Oli jo je takoj pohrustal.

V drugem delu ure so spoznali, da so tudi psi lahko bolni in da takrat obiščejo veterinarja. Pregledali so mu uho in blazinice na šapah. Ugotovili so, da ima tudi Oli zdravstevno izkaznico in čip, s pomočjo katerega vemo, kdo je njegov lastnik. Oli redno hodi na veterinarske preglede, da se lahko druži z otroki.

Ura je bila sproščena in zabavna, učenci so zelo uživali in se veliko naučili. Na koncu je sledila nagrada – Olijeva štampiljka za opravljen trud.

Zapisala: Kristina Višaticki

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost