Zimski športni dan – zimske radosti v ”ne snežnem” času

Letošnja zima nas ni posebno obdarila z belimi snežinkami, a nas je kljub temu priklicala v naravo, na lep, sončen in topel dan, 16. 2. 2022.

Vemo, da lahko v zimskih športih uživamo tudi, kadar snega ni, kajne? A vendar, kako? Povsem preprosto, s posnemanjem. Potrebujemo le primerno športno obleko in obutev ter pripomočke, malico – ki nam daje energijo in moč, ter veliko dobre volje, ki nas povezuje.

Vemo pa tudi, da vsi občasno potrebujemo oddih od šolskih obveznosti in izvedbo dejavnosti izven šole, na prostem, zato smo se v okviru zimskega športnega dne, z učenci PPVI in NIS podali naproti izvedbi raznih dejavnosti: odšli smo na pohod do Vintgar Centra, se ogreli s posnemanjem zimskih položajev, izvajali vaje na igralih motorik – parka, se preizkusili v okviru poligona na šolskem dvorišču, se kepali s časopisnim papirjem, se preizkusili v slalomu in veleslalomu med stožci ter hokeju in balinanju, pokazali svoje znanje in spretnosti v okviru iger v telovadnici – drsanje, plazenje skozi zasnežene predore, metanje klobuka na snežaka, posnemanje smučarskih skokov, in še in še.

Opazovali smo naravo in njeno okolico, obdano s soncem, preživeli smo prijeten, športno razgiban dan, poln veselja in dogodivščin. Predvsem pa smo, kar je tudi najpomembnejše, na obraze učencev, pričarali nasmehe.

Pa si poglejmo…

učiteljici, Lina Mlakar, Barbara Hojs

(Skupno 1.059 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost