Obvestilo za starše učencev 1., 2. in 3. razreda

Spoštovani starši,
v skladu z Navodili MIZŠ ob ponovnem šolanju otrok od 1. do 3. razreda v šoli Vas obveščamo, da bodo učenci ponovno začeli obiskovati šolo predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020. Šola je obvezna za vse učence, razen za tiste, ki jih je Razširjen strokovni svet za pediatrijo navedel kot izjeme (v priponki). Vsi učenci, ki se zaradi zdravstvenih težav, ne bodo mogli izobraževati v šoli, se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Zdravstvena opravičenost izobraževanja na daljavo je možna samo z zdravniškim potrdilom izbranega pediatra.

Zaradi preprečevanja širjenja korona virusne okužbe (COVID-19) bodo v šoli veljali posebni protokoli. Pouk smejo obiskovati le zdravi učenci brez znakov akutne okužbe dihal. Starši učence pripeljete v šolo največ pet minut pred pričetkom pouka (izjema so učenci, ki bodo v šolo prihajali z organiziranim prevozom in bo šola poskrbela za njihovo spremstvo v šolo). Otroka pospremite do vhodnih vrat, kjer ga oddate informatorki. Informatorka bo otroka usmerila naprej oz. ga po potrebi pospremila v njegovo matično učilnico. Do konca šolskega leta se bosta pouk in podaljšano bivanje izvajala zgolj v njihovih matičnih učilnicah. Razpored učilnic in podrobnejša navodila boste starši prejeli naknadno. Učence boste ob odhodu domov prevzeli pri informatorki. Za učence, ki bodo odhajali domov z organiziranim prevozom, bo poskrbljeno za spremstvo.

V učilnicah bodo klopi razporejene tako, da bo upoštevana priporočljiva varnostna razdalja med vsemi učenci (1,5 do 2 m). Učenci bodo imeli ves čas poimensko določeno šolsko klop, za katero bodo sedeli. Vsak razred bo lahko uporabljal točno določene sanitarije. Učenci v tem času ne bodo uporabljali garderob. V šoli bodo v čevljih. Priporočamo, da s seboj prinesejo tudi kakšen kos rezervnega oblačila in pokrivala zaradi zračenja in izvajanja pouka na prostem. Učenci morajo v šolo prvi dan prinesti vse potrebne potrebščine v svoji šolski torbi. Prepovedana je izmenjava potrebščin med učenci, zato poskrbite, da bo otrok imel vse potrebščine v šolski torbi. Učenci v šolo ne smejo nositi svojih igrač ali hrane. Priporočamo pa, da imajo s seboj plastenko z vodo.
Malico bodo učenci pojedli v matičnih učilnicah, kosilo pa v jedilnici šole. Na kosilo bodo odhajali po skupinah. Poskrbljeno bo za vse diete. Učenci si bodo redno umivali roke, skrbeli za pravilno higieno kašlja, na voljo bodo imeli ustrezna razkužila.
V ponedeljek, 18. 5. 2020, morate ob prihodu otroka v šolo s sabo prinesti tudi izpolnjeno izjavo, ki jo najdete v priponki.
Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s ponovnim šolanjem vašega otroka v šoli, se lahko obrnete na nas.

 

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost