Obvestilo za starše učencev PPVI

Spoštovani starši!

Na spletni povezavi https://www.1ka.si/a/282674 se nahaja spletni vprašalnik, ki se nanaša na morebitno vračanje otrok posebnega programa vzgoje in izobraževanja v šole. V pripravah na vračanje otrok posebnega programa nazaj v šole, se pojavlja veliko vprašanj glede zagotavljanja dovolj varnega okolja, zato pa želi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pred odločitvijo preveriti stanje.

Največ težav se nanaša na pogoje dela v šoli, zagotavljanje zadostnega prostora in kadrovskih pogojev za fizično ločenost skupin, organizacijo v oddelkih podaljšanega bivanja, v katerih se učenci ne bi združevali z učenci iz drugih oddelkov, zagotavljanja kosil in na organizacijo prevozov, kjer je število oseb, ki se prevaža hkrati, znižano. Odprto je tudi vprašanje, ali se bodo lahko izvajale individualne obravnave (logopedsko, delovno terapevtsko,…).

Največ dilem se pojavlja v zvezi z zdravstvenim stanjem otrok, saj otroci, ki sodijo v rizično skupino, po zdajšnjih priporočilih naj ne bi prihajali v šolo.

Da lahko NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) in MIZŠ (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport) pripravijo učinkovite ukrepe, potrebujemo podatke o številu otrok, ki bi se vključili v vzgojno izobraževalni proces. Pripravili smo vprašalnik, s katerim bomo pridobili podatke, na podlagi katerih se bodo na MIZŠ odločili, kdaj, kako in kateri učenci posebnega programa bi se lahko vrnili nazaj k pouku v šolo.

Pred reševanjem vprašalnika je pomembno, da preberete Sklep RSK za pediatrijo – zdravstvene omejitve za otroke in dijake v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS2- CoV (obisk vrtcev, šolskega pouka, izvedba mature in priprava na maturo) – http://minka.splet.arnes.si/files/2020/05/Opredelitev-zdravstvenih-omejitev-za-otroke-in-dijake-v-%C4%8Dasu-spro%C5%A1%C4%8Danja-ukrepov-glede-epidemije-SARS-2-CoV.pdf

Poudarjamo, da omenjeno zbiranje podatkov ni nobeno zagotovilo, da se bodo učenci posebnega programa vrnili k pouku v šolo. Šola se kot ustanova ne more avtonomno odločiti, kdaj in koga bo sprejela nazaj k pouku, temveč smo pri tem zavezani k upoštevanju navodil in odredb NIJZ, MIZŠ in pristojnih služb. Tako, kot do sedaj, vas bomo z vsemi uradnimi informacijami seznanjali preko šolske spletne strani in preko vaše e-poštne naslove.

Prosimo vas, da rešite vprašalnik najkasneje do srede, 13. 5. 2020, do 17.00 ure.

Lepo se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost