Pustna povorka

 

2. 3. 2019 smo soboto ponovno preživeli v šoli. Vendar to ni bila navadna sobota. Nekaj čudnega se je dogajalo. Lahko bi rekli, da v šolo ni bilo nobenega učenca. Prihajale so raznolike osebe, ki so spominjale na pobegle književne like. Knjige so vrata v svet domišljije. Popeljejo nas z metlo bradavičaste čarovnice, ponesejo na krilih samoroga. Včasih nas popeljejo v tegobe krtka včasih pa nas nasmejijo  nerodnosti klovnov. Nikolikončan hodnik dogodivščin, doživetij, spoznanj in odkritij.

Učenci OŠ Minke Namestnik-Sonje smo se in se bomo še skozi celo šolsko leto podajali na različne dogodivščine knjižnih junakov. To smo naredili tudi s pustnimi maskami katerih rdeča nit so knjižni junaki knjig, ki so jih prebrali.

V uvodu dneva so se učenci razdelili v skupine. Dobili so knjigo, ki so jo prebrali ter poiskali glavno književno osebo. Iz različnih materialov so ustvarili pustno masko glavnega junaka. V nadaljevanju je sledila udeležba na organizirani pustni povorki po Slovenski Bistrici. Kot pa se spodobi ob pustnem času, smo se tekom dneva okrepčali tudi s krofom.

Andreja Pogorevc

(Skupno 1.511 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost