Spoznajmo žuželke

Mesec november je znan po tradicionalnem slovenskem zajtrku, katerega glavna sestavina je tudi med. Z učenci smo razmišljali in raziskovali, kako nastane med. Ugotovili smo, da so čebele tiste, ki so glavne pri proizvodnji medu. Gospa Tea Vrbek, mag. bio. in ekolog. z naravovarstvom, nam je predstavila svet žuželk. Spoznali smo veliko zanimivosti o življenju živali, ki jih imenujemo žuželke.

Motiv čebele se pogosto pojavlja tudi v pravljicah. Spoznali smo pravljico z naslovom Brenči, brenči čebela in ugotovili, da moramo biti do čebel prijazni in gojiti medovite rastline, ki so pomembne za obstoj čebel.

Seveda smo se morali o sladkosti medu prepričati, zato smo svoje brbončice razvajali s čajem, sladkanim z medom. Pripravili pa smo si tudi medenjake, ki smo jih pojedli kar vroče, saj so bili izjemno okusni.

Ker nam je bil okus medu všeč, smo se odločili, da bomo tudi mi naredili nekaj za čebele. S skupnimi močmi smo naredili hotel za žuželke, kjer bodo morebiti svoje zavetje našle tudi čebele.

Aleksandra Bolčević, učiteljica OPB

(Skupno 370 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost