Jedilniki

Pomemben del zagotavljanja zdravja naših učencev je šolska prehrana.

S šolskim letom 2024/25 stopajo v veljavo prenovljene prehranske smernice. Smernice spodbujajo zdravju in okolju prijazno prehranjevanje in zavezujejo vse vzgojno-izobraževalne zavode v Sloveniji.

Pomemben del zagotavljanja prehrane je tudi naročanje ustreznih živil in sama priprava v naši šolski kuhinji.

Na jedilnikih so označeni alergeni, dopuščamo pa tudi možnost, da jedi vsebujejo sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni. Za učence, ki potrebujejo dietno prehrano, pripravljamo obroke v skladu z navodili zdravnikov.

Seznam alergenov:

  1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira in proizvodi iz njih)
  2. Mleko in izdelki iz mleka (laktoza)
  3. Jajca in proizvodi iz njih
  4. Ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih 
  5. Oreški (orehi, lešniki, mandeljni, ameriški orehi, arašidi, pistacija in izdelki iz njih)
  6. Soja in proizvodi iz soje
  7. Listna zelena in izdelki iz nje
  8. Gorčično seme in proizvodi iz njega
  9. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
  10. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10mg/kg ali10mg/l glede na skupni SO2
  11. Volčji bob in proizvodi iz njega

Na spodnjih povezavah bodo objavljeni jedilniki za posamezne mesece.

  • Junij

Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi težav z živili ali drugih vzrokov.

 

(Skupno 11.332 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost